Kiinnostaa kuitenkin: näin paljon se maksoi (osa 3 siis)

Mitä se kaikki sitten lopulta maksoi? Ihan tarpeeksi, vaikka onnistuimme nopeasti, joten hinta ei noussut hirveäksi. Vitsailimme silti, että nimeämme lapsen Visaksi, koska sillä se on maksettu. Älkää huoliko, ei me oltu tosissamme. Ei sentään niin hulluja olla.

Jos haluat lukea, miten kaikki sujui, lue se täältä ja täältä.

Näin voi käydä, jos käy ovulaation
aikana hedelmöitysklinikalla ja
antaa ruiskuttaa itseensä
miljoonia siittiöitä.

Alkutoimet

Ensimmäinen käyntini ja verikokeet maksoivat minulle yhteensä 157 euroa. Käynti 88 euroa, verikokeista toinen 30 ja toinen 39 euroa. Sain tähän Kelalta korvauksia 31 euron edestä, muuten olisin joutunut maksamaan siis 188 euroa. Kiitos Kela tästä. Kuulemma johtui siitä, että ei suoraan liittynyt hedelmöitykseen.

Seuraava käynti maksoi yhteensä 132,50 euroa. Lääkärin vastaanotto maksoi 51,5 euroa, ultraääni 81 euroa. Kela maksoi osan, joten maksoin 24,5 euroa vähemmän kuin ilman Kelaa olisin maksanut.

Sitten kävin antamassa kotikaupungissani verinäytteen Terveystalossa. Se maksoi 59,60 euroa. Kelalta sain tukea 5 euroa.

Ystäväni ensimmäinen kerta maksoi 250 euroa. Siihen kuuluivat lääkärin vastaanotto, veri- ja virtsakokeet sekä sperman koepakastus. Tästä minulla ei ole erittelyä. Hänen toinen verikokeensa maksoi 30 euroa.

Psykologille meni kaksi kertaa 90 euroa eli 180 euroa.

Tositoimet

Ystäväni kävi luovuttamassa siittiöitä pakkaseen ja häneltä otettiin laajat verikokeet. Se maksoi 550 euroa.

Ensimmäinen inseminaatio oli minulle halpa. Kävin ensin ultrassa. Hinta oli tuttu 157 euroa. Nyt en kylläkään enää saanut Kelalta korvauksia, mutta käynti oli lyhyempi, joten siksi hinta oli yhä sama.
Inseminaatio maksoi vain 87 euroa. Sen sijaan ystäväni maksoi paljon. Hän maksoi tuoreluovutuksesta 820 euroa.

Toinen inseminaatio maksoi minulle 341 euroa. Siittiöt maksoivat 162 euroa, inseminaatio 87 euroa ja ultraääni, joka jälleen tehtiin 92 euroa.

Yhteensä

Hoitojen lisäksi minulla meni varmaan noin 150 euroa ovulaatio- ja raskaustesteihin. Ne ovat yllättävän kalliita. Kannattaa suosiolla ostaa Clear Blue -testejä eikä käyttää rahaa turhaan halvempiin.

Yhteensä maksoimme siis aika tasan 2 800 euroa. Ilman Kelan korvauksia olisimme maksaneet hurjat 60 euroa enemmän. Matkakuluja en laske, koska niistä tiedoista ei ole muille hyötyä. Riippuu ihan siitä, missä asuu.

Jos mietit, kumpi on halvempi tapa kaverin vai tuntemattoman siittiöt: vaikea sanoa. Jos olisimme joutuneet jatkamaan, olisin joka kuukausi maksanut tuon 341 euroa uudestaan. Koska hedelmöityin niin nopeasti, olisivat vieraat siittiöt tulleet halvemmaksi. Jos en olisi hedelmöittynyt niin nopeasti emmekä olisi halunneet toimia niin nopeasti, olisi tämä järjestely lopulta tullut halvemmaksi.

Väärinkäsitysten välttämiseksi: Meille tässä ystäväjutussa ei ollut kyse rahan säästämisestä, vaan siitä, että lapsi saa isän ja me molemmat saamme kauan haluamamme lapsen. Halusin kuitenkin kertoa tuon rahapuolen, koska tähän menee aika paljon rahaa ja se varmasti kaikkia mietityttää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuka on tuo pieni poika ja missä on mun vauva?

Vuosi äitinä - vuosi kumppanuusvanhemmuutta

Kumppanuusvanhemmuus: parisuhde ilman parisuhdetta