Pääsiäinen: perhettä, suklaata ja vauvanvaatteita

Olipa ihana pääsiäinen! Rankka, mutta ihana.

Olin siskoni luona. Siellä oli myös äiti. Onhan se mukavaa, kun on tärkeitä ihmisiä ympärillä. Siskon lapset menivät ihan sekaisin tulevasta serkusta. Mahani on saanut muun muassa yksityiskonsertteja, paljon silittelyä ja taputtelua sekä suulla tehtyjä "pierupusuja". Joka aamu aloitettiin miettimällä, paljonkohan vauva on kasvanut ja mitäköhän se nyt tekee. Lisäksi lapset lahjoittivat jo innoissaan serkulle pari vauvaleluaan.

Aloin tuntea ensimmäiset potkut reilu viikko sitten. Nyt siskoni varmisti, etten ole ihan sekaisin, vaan ne tuntuvat oikeasti jo myös ulospäin.

Vauvani sai myös ensimmäiset vaatteet, vaipat ja tavarat. Niitä on pari isoa pahvilaatikollista. Ja siinä on vasta sukupuolineutraalit vaatteet! Ensi viikolla on rakenneultra. Seuraavan kerran kun menen kylään siskolleni on siis jo mahdollista, että tiedän sukupuolen ja voin saada lisää vaatteita. Minusta tuntuu, ettei minun tarvitse ensimmäiseen vuoteen hankkia yhtään vaatetta.

Taisin itse ostaa nämä kengät
siskonpojalle pari vuotta sitten Ranskasta.
Onhan ne söpöt!

Olen asuinpaikkakunnallani aika yksin. Muutin tänne töiden perässä enkä tunne ketään. Siksi oli niin ihanaa olla oman perheen ympäröimänä ja jutella raskaudesta ja vauvasta. Toki keskustelen aiheesta usein puhelimitse ystävieni, perheeni ja lapsen isän kanssa, mutta ei se ole sama asia.

Ei puhelimitse kukaan voi silittää mahaani tai tuntea, kuinka vauva potkii. En voi soittaa jokaisesta päähäni pulpahtavasta ajatuksesta jollekin. Pääsiäisen ajan saatoin vain avata suuni, koska koko ajan ympärilläni oli läheisiä ihmisiä. Harmi, että he asuvat niin kaukana. Tai sitten minä asun kaukana. Miten sen nyt ottaa.

Toisaalta oli ihan kiva palata kotiin. Nyt saan ainakin nukkua rauhassa eikä kummityttö ole herättämässä kuudelta! Tietysti myös oma tila on kiva. Sitä vaan on täällä vähän liikaa. Olisi mukava, jos yksin oleminen olisi luksusta, ei normitila. No, eipähän sitä tarvitse kauaa odottaa. Varmasti mietin joskus tätä aikaa kaipauksella, koska ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hän on täällä - ensimmäiset kuukaudet pilvessä

Sinkkuäiti ja sen anoppi

Mistä aikaa mihinkään?